• banner01

NYHEDER

Årsagsanalyse af kegleknuser excentrisk slid og forebyggende foranstaltninger

I dag bruger vi et eksempel til at analysere årsagerne og de forebyggende foranstaltninger til slid på de excentriske dele af kegleknuseren.

kappe

Introduktion

For de tre kegleknusere i mellem- og finknusningsprocessen var keglebøsningerne alvorligt slidte på ca. 6 måneder, hvilket i høj grad påvirkede produktionen.Af denne grund blev tre kegleknusere efterset, og sliddet på excentriske dele blev analyseret.

Wøretilstand

Den øverste port på hovedakslens koniske bøsning er tydeligvis slidt, og den nederste port har en smal slidstrimmel uden kontakt overhovedet i midten;

Oversiden af ​​den tilspidsede bøsning tæt på den tynde side af den excentriske bøsning er stærkt slidt, og den side af undersiden tæt på den tykke side af den excentriske bøsning er stærkt slidt;

Bredden af ​​det sfæriske leje inde i oliereturrillen er omkring 100 mm, og en ringrem slides jævnt;

Den øverste del af den tykke side af den excentriske bøsning er åbenbart slidt, og en smal strimmel er slidt forneden;

Den ydre ring på trykpladen slides kraftigt;

Den store ende af det store koniske tandhjul er stærkt slidt, og krymper gradvist langs tandtoppen fra den store ende til den lille ende i tandhøjderetningen og danner tilnærmelsesvis et trekantet indtryk.

Slidanalyse

Når knuseren er aflæsset, presses hovedakslen på den tynde side af den excentriske bøsning, og når den belastes, presses den på den tykke side af den excentriske bøsning.Den excentriske bøsning presses altid mod den lige bøsning med en tyk kant, uanset om den er aflæsset eller belastet.På denne måde bør sliddet på hovedakslen og den koniske bøsning være relativt ensartet fra top til bund, i det mindste skal oversiden af ​​den koniske bøsning nær den tykke side af den excentriske bøsning være mere slidt, og den tykke side af den excentriske bøsning skal også være mere slidt.Men at dømme ud fra den faktiske slidsituation er det lige omvendt.

Den excentriske akselbøsning er skråtstillet til siden af ​​balancevægten, som vist på nedenstående figur.For kun på denne måde kan den koniske bøsning og den excentriske bøsning være i kontakt med henholdsvis A, B, C og D, hvilket er i overensstemmelse med den faktiske slidtilstand.

Slid på det sfæriske leje viser, at støttekraften af ​​det sfæriske leje ikke vil overstige halvdelen af ​​den centrale vinkel på den sfæriske overflade, og kontakten mellem de to er normal.Det er også normalt, at trykpladen slides meget langs den ydre ring, fordi trykpladens ydre ringhastighed er høj, så dens slid er hurtigere end den indvendige ring.For det store slid på det store koniske gearhoved er det desuden bestemt af gearets særlige bevægelsestilstand, hvilket også kan betragtes som et normalt fænomen.

Derfor er hovedårsagen til slid på excentriske dele afbøjningen af ​​den excentriske bøsning, og afbøjningen af ​​den excentriske bøsning er forårsaget af forkert vedligeholdelse og installation af pakningen, trykpladen, konisk bøsning og excentrisk bøsning.I dette tilfælde kan knusekraften ikke få den excentriske akselbøsning til at nulstilles normalt, hvilket får den excentriske akselbøsning til at afbøje, hvilket resulterer i slid på de excentriske dele, og i alvorlige tilfælde kan lokale belastninger forårsage revner.

Forsigtighed

1) Juster nøje afstanden til den excentriske del i henhold til instruktionsmanualen.Ved egentlig vedligeholdelse kan den nederste spalte af konusbøsningen øges, men den øverste spalte skal sikres.

2) Under vedligeholdelse skal det sikres, at overfladeruheden og tykkelsen af ​​de øvre, midterste og nederste trykplader er ensartede, og monteringen af ​​trykpladerne er vist på figuren.

3) Når du justerer frigangen på det koniske tandhjul, skal du sikre dig, at tykkelsen af ​​pakningen, der er tilføjet den nederste del af trykpladen, er ensartet, og at kanten af ​​pakningen ikke kan rynkes under installationen.

4) Ved montering af trykpladen skal den runde stift indsættes jævnt i stifthullet for at undgå skævhed af den excentriske bøsning.

konkav

Shanvim som en global leverandør af knuser-sliddele fremstiller vi kegleknuser-sliddele til forskellige mærker af knusere.Vi har mere end 20 års historie inden for CRUSHER WEAR PARTS.Siden 2010 har vi eksporteret til Amerika, Europa, Afrika og andre lande i verden.


Indlægstid: 08-02-2023