• банер01

ВЕСТИ

Вести

 • Рударски свет Русија 2024-Шанвим

  Рударски свет Русија 2024-Шанвим

  28-ма руска меѓународна рударска изложба MiningWorld Russia Време на изложба: 23-25 ​​април 2024 година Локација на изложбата: Москва CROCUS-EXPO изложбен центар Одржан период: еднаш годишно Организатор: ITE Exhibition Group Кинеска компанија: Zhejiang Jinhua Shanvim Industry And Trade Co.,Ltd In април 2024 година,...
  Прочитај повеќе
 • Како да се подобри работниот век на вилицата?

  Како да се подобри работниот век на вилицата?

  Плочата на вилицата е компонентата што директно го контактира материјалот кога работи дробилката за вилица.За време на процесот на дробење материјали, забите за дробење на виличната плоча постојано се стискаат, мелат и се под влијание на материјалите.Големото оптоварување на ударот и големото абење предизвикуваат вилицата ...
  Прочитај повеќе
 • За важноста на отпорноста на абење на мантија и конкавна на дробилката

  За важноста на отпорноста на абење на мантија и конкавна на дробилката

  За дробилката за конус, вообичаено се користи во работата на дробење рудник, а главните делови на конусот се мантија и конкавни, преку деловите на материјалот што се истиснуваат за да се постигне ефектот на дробење, следниот Shanvim ќе ви ја објасни отпорноста на абење на мантија и конкавна на дробилката&#...
  Прочитај повеќе
 • Како да ја смените лентата за удар на дробилката?

  Како да ја смените лентата за удар на дробилката?

  Како главна компонента за дробење на ударната дробилка, абењето на лентата за дување отсекогаш била тема на загриженост за корисниците.Со цел да се заштедат трошоците, шипката за дување обично се врти по нејзиното носење, а неносената страна се користи како работна површина.Па со какви проблеми ќе наидете во текот на...
  Прочитај повеќе
 • Која е улогата на поставата во дробилката?

  Која е улогата на поставата во дробилката?

  За дробилката, процесот на неговата работа, е внатрешната улога на различни делови заедно, дробилката во деловите се поразновидни, но не сите делови се вклучени во процесот на дробење, некои делови се вклучени во дробењето на материјалите, некои делови играат улога во заштитата на опремата...
  Прочитај повеќе
 • Зависноста на дробилката за вилица од погонот ја рефлектира финоста на материјалот кога материјалот се дроби

  Зависноста на дробилката за вилица од погонот ја рефлектира финоста на материјалот кога материјалот се дроби

  Дробилката со вилица е широко користена дробилка со голем сооднос на дробење, униформа големина на честички, ниска оперативна цена, едноставна структура и лесно одржување.Дробилката со вилица е поделена на два вида: грубо дробење и фино дробење.За материјали под 350MPa, ударот на дробење е подолг, што е поволно...
  Прочитај повеќе
 • Високо отпорна на абење постава - лиење Shanvim

  Високо отпорна на абење постава - лиење Shanvim

  Shanvim произведува облоги со висока отпорност на абење, кои се нови производи отпорни на абење развиени со апсорпција на домашна и странска напредна технологија, меѓу кои облогите со висока легура на хром се нова генерација на облоги за дробилки развиени со комбинирање со специфичните индустриски и рударски услови...
  Прочитај повеќе
 • Како да изберете рударска дробилка погодна за вас?

  Како да изберете рударска дробилка погодна за вас?

  Рударските дробилки се широко користени во рударството, топењето, градежните материјали, автопатите, железницата, зачувувањето на водата, хемиската индустрија и други сектори.Има карактеристики на голем сооднос на дробење, едноставна структура, едноставно одржување, економичност и издржливост.Најчесто користени рударски дробилки вкл.
  Прочитај повеќе
 • Од кој материјал е генерално направен чеканот на дробилката?

  Од кој материјал е генерално направен чеканот на дробилката?

  Од кој материјал е генерално направен чеканот на дробилката?Каков материјал има внатре во чеканот?Материјалот во скршениот чекан е легура на високо хром.Легурата со висока содржина на хром е материјал отпорен на абење со одлични својства против абење, но неговата цврстина е мала и се јавува кршлива фрактура....
  Прочитај повеќе
 • Шанвим ви ја претставува основата за машински алати

  Шанвим ви ја претставува основата за машински алати

  Основата на машинскиот алат е изработена од материјал HT300, процес на леење со смола песок и целиот отпаден челик плус карбуризирачки агенс за индукциска печка за топење за ефикасно да се осигураат барањата за цврстина, цврстина и цврстина на машинскиот алат.CNC машинските алати се составени од основа,...
  Прочитај повеќе
 • Како да се реши проблемот со високата содржина на влага на материјалите што лесно се прилепуваат на дробилката за конус?

  Како да се реши проблемот со високата содржина на влага на материјалите што лесно се прилепуваат на дробилката за конус?

  Конусната дробилка е вообичаена опрема за дробење што широко се користи во рударството, градежништвото, металургијата, хемиската индустрија и другите индустрии.Сепак, високата содржина на влага во материјалот има тенденција да се прилепува на дробилката за конус, што резултира со нестабилна работа на опремата и намалена ефикасност на производството.
  Прочитај повеќе
 • Правилно конфигурирајте ја опремата за производствена линија за дробење за да постигнете ефикасен производствен капацитет

  Правилно конфигурирајте ја опремата за производствена линија за дробење за да постигнете ефикасен производствен капацитет

  Со забрзувањето на индустријализацијата, железната руда, како една од важните суровини во челичната индустрија, игра витална улога во современото општество.Со цел да се задоволи растечката побарувачка, особено е важно да се изгради ефикасна производствена линија за дробење на фиксна железна руда со излезна ...
  Прочитај повеќе
123456Следно >>> Страница 1/12