• banner01

VIJESTI

Koji su razlozi blokade mobilne drobilice?

Tokom radnog procesa mobilne drobilice, blokada je relativno čest problem.Začepljenje traje dugo, što će s jedne strane oštetiti performanse drobilice, a s druge strane smanjiti efikasnost proizvodnje drobilice.U cilju rješavanja ovog problema.Prvo treba pronaći problem, šta je uzrok?

aa04d289572df6b822f709842a598fb

1. Materijalni problem

Priroda proizvedenog kamena ne utiče samo na izbor opreme za drobljenje, već utiče i na efikasnost proizvodnje drobilice.Na primjer, kamenje visoke tvrdoće i visoke vlažnosti često se mora lomiti duže vrijeme kako bi se ispunili zahtjevi za pražnjenje.Ako se specijalni materijal također unosi normalnom brzinom dodavanja, lako je uzrokovati problem blokiranja materijala kod mobilne drobilice.

2. Prebrzo hranjenje

Kada je mobilna drobilica u proizvodnji, potrebno je hraniti ravnomjernom brzinom, ni prebrzo ni presporo.Ako je prebrzo, materijal će se blokirati kada uđe u šupljinu mašine i neće se slomiti na vrijeme.Kako bi se izbjegla ova situacija, općenito je potrebno konfigurirati vibrirajući dovod.Hranilica za postizanje ujednačenog hranjenja.

3. Napon je nestabilan ili prenizak

Motoru mobilne drobilice potreban je određeni napon da bi normalno radio.Ako je napon nestabilan ili prenizak, iako se motor može rotirati, snaga koju proizvodi nije dovoljna za drobljenje materijala u šupljini za drobljenje i tada će se velika količina materijala blokirati u šupljini za drobljenje, što utiče na proizvodnju .

4. Neodgovarajuća napetost klinastog remena

U proizvodnom procesu mobilne drobilice, snaga se prenosi na snop pomoću klinastog remena za drobljenje kamena.Kada je klinasti remen labav, to će uzrokovati klizanje.Kako se snop rotira umjesto da ga pokreće, na materijal se ne može normalno utjecati.Sila drobljenja se ne može zgnječiti u šupljini drobljenja i tada dolazi do pojave blokade materijala.

5. Problemi s opremom

Također postoje velike razlike u kvaliteti mobilnih drobilica različitih proizvođača.Ako se problem začepljenja često javlja, vjerojatno je povezan s kvalitetom opreme.Na primjer, dizajn dijelova prijenosa može uzrokovati da drobilica ne postigne stvarni učinak drobljenja, što može uzrokovati blokadu materijala;ili kapacitet obrade drobljenja, prijenosa, prosijavanja i drugih sistema nije prikladan, što je također sklono začepljenju materijala.Stoga morate odabrati običnu i moćnu opremu proizvođača.

bowl liner

 

Shanvim kao globalni dobavljač potrošnih dijelova za drobilice, proizvodimo potrošne dijelove za konusne drobilice za različite marke drobilica.Imamo više od 20 godina istorije u oblasti DROBILNIH DELOVA.Od 2010. godine izvozimo u Ameriku, Evropu, Afriku i druge zemlje svijeta.


Vrijeme objave: 19.08.2022